Cookie Consent by PrivacyPolicies.com
5630 Békés, József Attila u. 12. +36-66/411-788 igazgato@bekesiiskola.hu

Használt sütőolaj gyűjtésével (is) védjük környezetünket!

A Dr. Hepp Ferenc Általános Iskola 2019 óta Örökös Ökoiskola. Pedagógusaink és tanítványaink minden megtesznek azért, hogy megtarthassuk e címet.

sutoolaj 1

A szelektív hulladékgyűjtés és az évenként 2 alkalommal megrendezett papírgyűjtési akciónk mellett új vállalkozásba kezdtünk. A Heppiskola Gyermekeiért Alapítvány szerződést kötött a Biotrans Környezetirányítási és Hulladékgazdálkodási Kft.-vel a háztartásokban keletkező használt olaj és sütőzsiradék gyűjtésére.

Környezetünk védelme mellett ezzel egy kis bevételhez is juthat intézményünk.
Az elmúlt napokban megérkeztek a gyűjtőedények. A székhelyintézmény udvarán 4 db 240 literes sárga színű gyűjtőedényt helyeztünk el, a Bajza utcai telephelyünkre 1 db ugyanilyen került.


A használt sütőolajat „cseppmentesen”, zárt csomagolásban műanyag flakonokban lehet beletenni.


Sok kicsi sokra megy!
Kezdjük el gyűjteni, ne öntsük ki a használt fölöslegessé váló olajunkat!


Tudjuk, hogy a többször felmelegített sütőolaj és sütőzsír rákkeltő és toxikus anyagokat tartalmaz, mely a háztartásból kikerülve hatalmas károkat okoz. Egyetlen liter használt sütőzsiradék 1 millió liter ivóvizet képes fogyasztásra alkalmatlanná tenni.


Óvjuk környezetünket és önmagunkat!

Kovácsné Sas Éva

környezetvédő földrajztanár


 

Az oldalon található PDF állományok megnyitásához ajánlott az Acrobat Reader (PC) | play store 0 | app store 1 | nevű alkalmazás! | Bárminemű észrevétele van weboldalunkon, kérjük írjon nekünk e-mailt.

nagy logo2