Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Heppiskola Gyermekeiért Alapítvány | Adószámunk: 18513301-1-04 | Számlaszámunk: 53200077-11092722

Határtalanul! kirándultunk

A Dr. Hepp Ferenc Általános Iskola 48 tanulója (8. és 7. osztályosok) és 4 pedagógusa (Ráczné Erdei Krisztina, Tarkovács Gréta, Vidáné Endrődy Ildikó és Veress Balázs) vett részt júniusban a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával és a Csillagösvény-utazás Kft. szervezésében történt nagy erdélyi körúton, barangolás Szászföldön és Székelyföldön.

20220617 101148

A szomszédos országok magyarlakta területeire irányuló iskolai kirándulások célja, hogy a diákok megismerjék a határon túli magyarság életét, kultúráját, hagyományait.

Az öt napos út során Aradtól Csíksomlyóig barangoltunk. Tisztelegtünk az aradi vértanúk előtt, megkoszorúztuk Petőfi emlékhelyét Fehéregyházánál, emlékeztünk az ezer éves határon, Kőmíves Kelement szavaltunk Dévánál, fejet hajtottunk a 13 „országjobbító” előtt Székelyudvarhelyen. Túráztunk a Somlyó hegyen, megtekintettük Törcsváron a Dracula kastélyt, Prázsmáron az erődtemplomot, imádkoztunk a könnyező Mária szobránál. Láttunk medvét buszból, lovas kocsiztunk a Gyimesben, megcsodáltuk a Mohos Tőzegláp különleges növényzetét. Sétáltunk Nagyszeben, Brassó és Segesvár hangulatos utcáin.

Tartalmas utunk során fantasztikus és érzékenyítő pillanatokat élhettünk át, amelynek hatása életre szóló. Köszönjük a lehetőséget.

Tarkovács Gréta


 

Az oldalon található PDF állományok megnyitásához ajánlott az Acrobat Reader (PC) | play store 0 | app store 1 | nevű alkalmazás! | Bárminemű észrevétele van weboldalunkon, kérjük írjon nekünk e-mailt.

nagy logo2