Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Heppiskola Gyermekeiért Alapítvány | Adószámunk: 18513301-1-04 | Számlaszámunk: 53200077-11092722

Határtalanul kirándulás Erdélybe

A Dr. Hepp Ferenc Általános Iskola 45 tanulója (8.a és 8.e osztály) és 5 pedagógusa (Alekszáné Liptál Éva, Barna Zoltán, Dávidné Gyarmati Zsuzsanna, Deákné Domonkos Julianna és Karácsné Sárközi Dóra) vett részt a közelmúltban a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával és a Csillagösvény-utazás Kft. szervezésében történt határon túli, erdélyi kiránduláson.

A szomszédos országok magyarlakta területeire irányuló iskolai kirándulások célja, hogy a diákok megismerjék a határon túli magyarság életét, kultúráját, hagyományait.

hirkep

Az öt napos utazás alkalmával rengeteg új ismerettel gazdagodtak a tanulók. Utunk során felkerestük Nagyvárad nevezetességeit, meglátogattuk Sebesvár várát, a Tordai-hasadékot és a Torda határában található sóbányát, valamint Kolozsvár magyar emlékeit. A szállásunk Torockó meseszép településén volt, melynek a környékét is sikerült bebarangolnunk. Az utolsó két napon Nagyenyed, Gyulafehérvár, Déva, Vajdahunyad, Marosillye és Arad városának magyar vonatkozású nevezetességei következtek. Számtalan építészeti, kultúrtörténeti, néprajzi, történelmi, földrajzi, természetismereti és honismereti gyöngyszemmel találkozhattunk utunk során. Több helyen is elhelyeztük a megemlékezés koszorúját. Dévai látogatásunk alkalmával, amikor a Dévai Szent Ferenc Alapítvány által működtetett gyermekotthonba vittünk adományokat, olyan szerencsénk volt, hogy sikerült találkoznunk Böjte Csabával (Csaba testérrel) is. Emberi nagysága és szerénysége élő például szolgált valamennyiünk számára. Kérésére egyik 17 éves tanítványa egy gyönyörű verssel ajándékozott meg minket.

Minden kiránduló tanulónak nagy élmény volt részt vennie ezen a kiránduláson. Köszönjük a lehetőséget!

Barna Zoltán

cikk ala


Galéria:

Az oldalon található PDF állományok megnyitásához ajánlott az Acrobat Reader (PC) | play store 0 | app store 1 | nevű alkalmazás! | Bárminemű észrevétele van weboldalunkon, kérjük írjon nekünk e-mailt.

nagy logo2