Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Heppiskola Gyermekeiért Alapítvány | Adószámunk: 18513301-1-04 | Számlaszámunk: 53200077-11092722

Egészséghét iskolánkban

Megszokott novemberi programként rendeztük meg az idei tanévben is az Egészség hét programsorozatát iskolánkban.

Előadásokat hallhattak a gyerekek az egészséges életmóddal, egészséges táplálkozással kapcsolatban, amit a gyakorlatban a Biokultúra Egyesület tagjai mutattak be. Biogyümölcsökből, zöldségekből készült ételeket, italokat sorakoztattak fel, bőséges választékban. Új elemként az egyesület egyik tagja a kerti puhatestűekkel, kétéltűekkel ismertette meg a kicsiket. Az aulában egészségkerék forgott, amihez tabletes feladatok is társultak. Az alsósok gyümölcssalátát és fogápolással kapcsolatos plakátokat is készítettek.

Másik nagy témánk amire szintén több aspektusból tekintettünk: a méz, a mézkészítés, a méhek és darazsak magyarországi képviselőinek bemutatása. Elmaradhatatlan mindkét témában az allergiák, sőt a súlyos allergiás reakciók felismerése és az ezzel járó teendők bemutatása. Ebben a témában Lengyel Csaba mentős volt a segítségünkre, és tartotta meg kicsiknek és nagyoknak egyaránt az újraélesztésről és a segítségnyújtás formáiról szóló előadását.

 DSC0005

Nagy örömünkre a szeghalmi Mézesudvar méhészet tulajdonosai is elfogadták meghívásunkat, így első kézből ismerhették meg a gyerekek a méhcsaládok felépítését, az egyes egyedek feladatait, hallhattak a méhek különleges tájékozódó képességéről és persze sokat kérdezhettek is. Felpróbálhatták a méhészetben használatos ruhadarabokat, kipróbálhatták a különböző eszközöket, és természetesen a méz előállításának folyamatát is meghallgathatták. Ők sem érkeztek üres kézzel, akácmézes kóstolóval készültek. Ehhez a programhoz kapcsolódva az alsósok méhecskés rajfilmeket néztek, kifestőket színeztek, valamilyen sárga ruhadarabot viseltek, és az aulában kipróbálhatták, hogy hogyan mozognak a Bee-bot robotméhecskék. Minden tanulónknak lehetősége nyílt mézet kóstolni, a felsősök szünetekben pedig tableteken gyógynövényekről és azok hatóanyagairól oldhattak meg feladatokat, saját életmódjukról és szokásaikról is képet kaphattak egy kérdőív kitöltésével.

A tornateremben kosárra dobó versenyeken is részt vehettek, ahol jó zenére, jó hangulatban teltek a szünetek.

Megköszönöm minden kollégámnak, aki valamilyen formában segítségemre volt az előkészületek és a lebonyolítás folyamán!

Karácsné Sárközi Dóra
Természettudomány II. munkaközösség vezető


Galéria:

1. nap

2. nap

3. nap

4. nap

5. nap

Az oldalon található PDF állományok megnyitásához ajánlott az Acrobat Reader (PC) | play store 0 | app store 1 | nevű alkalmazás! | Bárminemű észrevétele van weboldalunkon, kérjük írjon nekünk e-mailt.

nagy logo2