Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Heppiskola Gyermekeiért Alapítvány | Adószámunk: 18513301-1-04 | Számlaszámunk: 53200077-11092722

Tanulmányi kirándulás az aradi vértanúk emléknapján

Az aradi vértanúk emléknapján élménypedagógiára épülő tanulmányi kirándulást szerveztünk Aradra és környékére, melyen 90 felső tagozatos tanuló vett részt.

Barna Zoltán mesterpedagógus szervezésében először az aradi emlékhelyeket keresték fel. Tanulóink saját készítésű koszorúval fejezhették ki kegyeletüket az egykori vesztőhelyen az 1848-49-es hősök emlékművénél. Valamint megtekinthették az eredetileg 1890-ben felavatott Zala György által alkotott Szabadság szobrot, mely jelenleg a Megbékélés terén magasodik és hirdeti a magyarság örök szabadságvágyát.

DSC 0050

A csoport gyalogtúra keretében meghódította a Világos település melletti, az Alföld felé 495 méterre magasodó várromot is. A hegytetőről megszemlélték a Csigérszőllős melletti síkságot, ahol a történetírás szerint 1849. augusztus 13-án a magyar honvéd sereg az orosz csapatok előtt letette a fegyvert. A hegytetőn a tanulók a kísérő pedagógusoktól a fegyverletétel körülményeiről és annak következményeiről hallgathattak előadásokat.

Ezután még a máriaradnai kegytemplom és a Lippa melletti solymosi várrom felkeresése szerepelt a napi programban, ahol a látványosságok történetéről hallhattak tájékoztatót a gyerekek.    

A tanulmányi kirándulás alkalmával hon- és népismereti, történelmi, földrajzi, vallástörténeti és etnikai ismeretekkel gazdagodtak tanítványaink.


Galéria:

 

Az oldalon található PDF állományok megnyitásához ajánlott az Acrobat Reader (PC) | play store 0 | app store 1 | nevű alkalmazás! | Bárminemű észrevétele van weboldalunkon, kérjük írjon nekünk e-mailt.

nagy logo2