Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Heppiskola Gyermekeiért Alapítvány | Adószámunk: 18513301-1-04 | Számlaszámunk: 53200077-11092722

Beszámoló Az „Országos Iskolakert-fejlesztési program 2019” Iskolakert fejlesztése” HALADÓ” kategóriában eddig végzett tevékenységünkről

 A 2020-2021-es tanév tavaszán is nehézségekbe ütközött az iskolakerti tevékenységünk, ugyanis március közepétől május közepéig a COVID19 pandémia miatt digitális távoktatásban folyt a tanév, ami többek között azt is jelentette, hogy az iskola területére sem lehetett bejutnunk.

     Már a 2019-2020-as tanévben is a járvány miatt a belső udvarunkat és a virágládáinkat, illetve az udvaron található fákat és bokrokat tudtuk ápolni, gyomtalanítani, locsolni, tisztán tartani. Az iskola épületének főbejáratánál húzódó két földsávba az évszaknak megfelelően ősszel százszorszépet, tavasszal pedig vinkát ültettünk a gyerekekkel. Ugyanígy jártunk el ebben a tanévben is: a balkonládákba igénytelen, a hőséget jól tűrő egynyári növényeket – bársonyvirágot – ültettünk.

     A növények gondozása elsősorban a technika órákon, a felsős csoportokkal történt, többnyire az ötödik és hatodik évfolyam tanulóival – heti egy órában, az időjárás függvényében. Ezeken a technika órákon a tanulókkal megbeszéltük az ekkor aktuális kerti munkákat, az azokhoz használandó eszközöket, felhívtuk a figyelmet a lehetséges balesetekre és azok megelőzésére. Megbeszéltük a munkamegosztás fontosságát, hogy a rendelkezésünkre álló tanórai 45 percet a lehető leghatékonyabban tudjuk felhasználni. Sok szó esett a virágok igényeiről (fény, víz, tápanyag, napfény) is.

     Felsős tanulóink nagy része szívesen és aktívan tevékenykedett ezeken a technika órákon, s szembetűnő nekünk, pedagógusoknak, hogy kik azok, akik otthon is kertészkednek, jártasak a kerti munkákban. A pályázatban részt vevő gyerekek büszkék arra, hogy az ő munkájuk által gondozott, virágos az iskolánk belső udvara, főbejárata és az ablakpárkányokat virágos balkonládák díszítik!

     Sajnos, a heti egy technika óra keretei leszűkítik a lehetőségeinket, de igyekszünk ezekből az órákból is kihozni a legtöbbet. Másik nehézség a palánták és a virágföld beszerzése, amibe sokszor a kollégák is besegítenek otthonról kimaradt virágpalántákkal, virágfölddel, amit ezúton is köszönünk!

Békés, 2022. június 20.


Galéria: 

Az oldalon található PDF állományok megnyitásához ajánlott az Acrobat Reader (PC) | play store 0 | app store 1 | nevű alkalmazás! | Bárminemű észrevétele van weboldalunkon, kérjük írjon nekünk e-mailt.

nagy logo2