Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Heppiskola Gyermekeiért Alapítvány | Adószámunk: 18513301-1-04 | Számlaszámunk: 53200077-11092722

Németes sikerélmények Orosházáról

Az Orosházi Német Nemzetiségi Önkormányzat szeptember 26-30 között szervezte meg a Német Kultúra Hetét, amelynek célja a német nyelv népszerűsítése volt.

Az általános és középiskolások számára meghirdetett izgalmas versenyeken a Dr. Hepp Ferenc Általános Iskolát és Békés városát a 6. d osztály lelkes tanulói képviselték.

A területi német írásbeli versenyen,- ahol nyelvtani-szövegértési feladatsort kellett megoldani- négyen vállalták a megmérettetést: Liszkai Gréta, Kelemen Bernadett, Jakab Márton és Karmanóczki Ádám. Elért eredményükkel a 7. és 8. helyet szerezték meg az erős mezőnyben.

DSC 0416

A színes rendezvénysorozat záróeseményeként szeptember 30-án került sor a vers- és prózamondó versenyre, ahol osztrák költők verseit szavalták diákjaink: Kis Csenge, Nagy Edina Éva és Mike-Sötét Kinga. Mindhárom lány nagyszerűen helyt állt: Csenge az 1.,Edina a 2.helyezést érte el. Gyönyörű szavalatukat másnap a Békési Német Nemzetiségi Önkormányzat 20. évfordulóját ünneplő közönség is megcsodálhatta.

Minden résztvevőnek szívből gratulálunk az elért eredményekhez és további sok sikert kívánunk nekik a nyelvtanulás során! Egyúttal köszönjük az Orosházi Német Nemzetiségi Önkormányzatnak és a programokat lebonyolító iskoláknak a jó hangulatú, diákközpontú versenylehetőségeket és vendégszeretetüket!    

Felkészítők: dr. Karmanóczkiné Kaluha Ágnes és Kiss Klaudia német szakos nyelvtanárok


Galéria:

Az oldalon található PDF állományok megnyitásához ajánlott az Acrobat Reader (PC) | play store 0 | app store 1 | nevű alkalmazás! | Bárminemű észrevétele van weboldalunkon, kérjük írjon nekünk e-mailt.

nagy logo2